Vă informăm că Registrul Comerțului își suspendă activitatea în perioada 16 iulie - 25 iulie. Toate cererile primite vor fi preluate si pregătite de catre echipa Organic Consulting si vor fi soluționate după data de 25 iulie.

Peste 170 de milioane de euro, finanțări pentru elevi și studenți

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va deschide, în data de 18 august, patru apeluri de proiecte în valoare cumulată de 171,34 milioane euro, în cadrul Programului Educație și Ocupare.

Din acestea, două apeluri vor finanța stagii de practică pentru elevi, iar celelalte două – stagii pentru studenți.

Două apeluri de proiecte vor finanța stagii de practică pentru elevi, având scop creșterea ratei de participare a elevilor înmatriculați în învățământul profesional și tehnic, inclusiv dual, la programele de învățare și de pregătire practică.

Un apel, cu un buget de aproximativ 92 milioane euro, din care 78,19 milioane euro fonduri europene, se adresează regiunilor mai puțin dezvoltate: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru. Un alt apel, cu un buget de 10,37 milioane euro, va finanța proiecte pentru regiunea București-Ilfov, mai dezvoltată.

Alte două apeluri vor finanța stagii de practică destinate studenților, în scopul creșterii participării acestora la programe de învățare la locul de muncă (stagii de practică, internship-uri etc.) și facilitării angajării lor.

Apelul care se adresează regiunilor mai puțin dezvoltate are un buget de de aprox. 62 milioane euro, iar cel dedicat regiunii București-Ilfov are o alocare de aproape 7 milioane euro.

×