Locatie

Program

Luni - Vineri 9:00 - 17:30

Ghidul pentru finanțarea IMM-urilor în cadrul Programului Tranziție Justă va fi revizuit

Reprezentanții Autorității de Management pentru Programul Tranziție Justă (AM PTJ) și secretarul de stat coordonator din cadrul MIPE, Andreea Anamaria Naggar, au participat astăzi la întâlniri de lucru cu vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Kovács Mihály Levente și cu Camelia Epure, reprezentant al Grupului de lucru Județean Galați.

În cadrul reuniunilor s-a discutat modul în care urmează să fie reflectat specificul PTJ în cadrul formei revizuite a ghidului solicitantului, comentariile primite în urma consultării publice, precum și prevederile OUG nr. 23/2023 privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027.

Ghidul revizuit va fi repus în consultare publică în cursul acestei săptămâni, pentru o perioadă de 10 zile calendaristice, motiv pentru care implicarea grupurilor județene și a agențiilor de dezvoltare regionale este esențială pentru a cointeresa actorii cheie din județe și a stimula o dezbatere reală asupra specificului proiectelor și a metodologiei de selecție aferente.

Astfel, în perioada 20-30 august 2023, AM PTJ are în vedere planificarea mai multor dezbateri în teritoriu asupra ghidului revizuit, cu implicarea membrilor grupurilor teritoriale de tranziție justă.

×