Vă informăm că Registrul Comerțului își suspendă activitatea în perioada 16 iulie - 25 iulie. Toate cererile primite vor fi preluate si pregătite de catre echipa Organic Consulting si vor fi soluționate după data de 25 iulie.

Toate firmele din România sunt obligate să accepte plata cu cardul

Comercianții, indiferent de dimensiuni, sunt obligați să accepte orice formă de plată de la clienți, după ce pe 16 iunie au intrat în vigoare prevederile legii 406/2023.

Acceptarea plății fără numerar trebuie implementată de toate persoane fizice și juridice înregistrate la Registrul Comerțului.

„Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în registrul comerţului (…) au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar, așa cum acesta este definit de Legea nr. 209/2019 privind serviciile de plată și pentru modificarea unor acte normative, la art. 5 alin. (1) pct. 31”, prevede legea adoptată în decembrie 2023.

×