Vă informăm că Registrul Comerțului își suspendă activitatea în perioada 16 iulie - 25 iulie. Toate cererile primite vor fi preluate si pregătite de catre echipa Organic Consulting si vor fi soluționate după data de 25 iulie.

CECCAR solicită abrogarea ordonanțelor de urgență

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) solicită abrogarea ordonanțelor de urgență privind unele măsuri fiscale publicate vineri în Monitorul Oficial.

Totodată, CECCAR dorește „inițierea unui dialog real și constructiv cu toate părțile interesate pentru identificarea de soluții fiscale sustenabile care contează”.

„Marele circ fiscal românesc, unde funcționarii de stat se joacă de-a v-ați ascunselea cu responsabilitățile lor (transferându-le tocmai contribuabililor, adică celor cale le finanțează și salariile), în timp ce mediul de afaceri este tratat ca un personaj principal suspect, într-o piesă intitulată „Toți sunt evazioniști”.

Nu putem identifica adevărații evazioniști? Nicio problemă: mai bine presupunem că sunt toți! Facem reguli mai aspre pentru toți, ca să nu mai scape nimeni.

Nici nu mai contează că sistemul informatic abia funcționează, important este că regulile sunt acolo, „sculptate” în „piatra digitală” a ministerului.

Acest circ birocratic se vrea a fi soluția pentru a umple vistieria statului, dar asfixiază antreprenorii, profesioniștii contabili și inovația.

România nu are nevoie doar de instrumente digitale, ci de o mentalitate digitală la conducerea executivă a autorității care elaborează legislația fiscală”, se arată într-un comunicat dur al CECCAR.

Ordonanțele de urgență 69 și 70/2024 privesc extinderea e-Factura și sistemul e-TVA.

×