Vă informăm că Registrul Comerțului își suspendă activitatea în perioada 16 iulie - 25 iulie. Toate cererile primite vor fi preluate si pregătite de catre echipa Organic Consulting si vor fi soluționate după data de 25 iulie.

Programul de digitalizare a IMM-urilor non-IT se va lansa în decembrie

Programul de digitalizare a IMM-urilor non-IT va fi lasat luna aceasta de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Înscrierile la fondurile europene de 20.000-100.000 de euro ar putea să înceapă după 1 ianuarie 2023.

„Prioada de consultare publică s-a încheiat pe 18 noiembrie, am consolidat ghidurile solicitantului, am lămurit toate observațiile care mai erau formulate la ghid, săptămâna care s-a încheiat. În cursul zilei de astăzi (luni, 5 decembrie 2022- n.r.) urmează să stabilim calendarul. În acest an vom lansa ghidul solicitantului și apelul de proiecte – s-ar putea să fie și varianta aceasta în care lansăm apelul de proiecte cu deschidere de anul viitor, după cum există și varianta să-l lansăm anul acesta, dar asta o să discut cu colegii mei și, în funcție de cum o să avem analiza făcută și din punctul de vedere al timpului, al sărbătorilor, a ceea ce am promis. Noi ne-am angajat ca în acest an să lansăm apelul de proiecte – poate fi depunerea după data de 1 ianuarie – ne vom ține de cuvânt” – a declarat Marcel Boloș pentru StartupCafe.ro.

„Nu sunt modificări de fond, au rămas aceleași criterii de selecție, în funcție de gradul de digitalizare și de inovare la nivelul firmelor și de impactul pe care îl are digitalizarea asupra companiei, pentru că ne dorim ca din digitalizare să nu avem echipamente IT și softuri doar cumpărate, ci ne dorim ca activitatea de bază, fluxurile tehnologice să fie digitalizate” – a adăugat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii românești vor putea obține granturi de la 20.000 până la 100.000 de euro, pentru a-și digitaliza activitatea.

Descarcă ghidul pe site-ul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

  • Activitățile sprijinite în cadrul investiției/operațiunii:
  1. achiziții de hardware TIC;
  2. achiziții de echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale;
  3. dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation;
  4. achiziții de tehnologii blockchain;
  5. achiziții de sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality;
  6. achiziționare website de prezentare;
  7. achiziția de servicii de tip cloud și IoT;
  8. instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC;
  9. consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile etc.
  • Beneficiar eligibil: întreprinderi, societăți reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care se încadrează în categoria de IMM și au sediul social în România.
  • Buget apel: alocarea pentru acest apel – corespunzătoare secțiunii deschise este de 347,5 milioane euro, echivalentul în lei = 1.690,83 milioane lei, conform cursului inforeuro din luna septembrie 2022.
  • Tip apel: competitiv
  • Tipul de depunere: cu depunere la termen (o singura cerere de finanțare).
×