Locatie

Program

Luni - Vineri 9:00 - 17:30

IMM-urile pot depunde din nou cereri pe programul IMM Invest Plus

Perioada de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS a fost prelungită până la 22 decembrie 2023, ora 23:59, dată până la care, prin intermediul platformei online www.imminvest.ro, poate fi accesat un plafon suplimentar de 4,1 miliarde de lei alocat pentru garantarea celor mai avantajoase credite de investiții și capital de lucru destinate IMM-urilor.

Suplimentarea a fost decisă de Guvernul României ca urmare a epuizării plafonului inițial de 7 miliarde lei alocat Programului IMM INVEST PLUS, pentru continuarea programului pe componentele IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD și GARANT CONSTRUCT, anunță FNGCIMM.

Noul plafon va asigura accesul la măsurile din schema de ajutor de stat pentru încă 4.500 de firme, extinzând astfel posibilitatea acordării de ajutoare de stat pentru aproximativ 31.000 de companii până la finalul anului.

Procesul de înscriere se realizează prin intermediul platformei www.imminvest.ro.

Beneficiarii eligibili trebuie să acceseze secțiunea dedicată IMM INVEST, IMM PROD sau GARANT CONSTRUCT și să urmeze pașii pentru a încărca documentele solicitate.

Programul IMM INVEST PLUS 2023

Schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, în valoare de 695,75 milioane de euro, reprezintă cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european care are ca principal obiectiv susținerea IMM-urilor, continuarea și dezvoltarea activității lor, a întreprinderilor cu capitalizare de piață medie, permițând păstrarea locurilor de muncă existente, crearea de noi locuri de muncă, investiții, plata impozitelor, contribuțiilor și altor taxe datorate bugetului de stat și celorlalte bugete.

Ajutoarele de stat sunt acordate sub forma de garanții pentru împrumuturi, dobânzi subvenționate pentru o perioada de 12 luni și comisioane 0 pe toata perioada de derulare a creditelor pe toate cele 6 componente: IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST.

Pentru acordarea de garanții, Ministerul Finanțelor a pus la dispoziție un plafon de garantare pentru anul 2023 în valoare de 24,3 miliarde lei.

×