Vă informăm că Registrul Comerțului își suspendă activitatea în perioada 16 iulie - 25 iulie. Toate cererile primite vor fi preluate si pregătite de catre echipa Organic Consulting si vor fi soluționate după data de 25 iulie.

Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei

Executivul a propus o majorare a salariului minim brut la 3.700 de lei, de la 1 iulie 2024.

În schimb, sindicatele au cerut o creştere la 3.800 de lei, de la aceeași dată.

„Propunerea sindicatelor a fost de 3.800 de lei de la 1 iulie 2024, în timp ce Guvernul a venit cu o propunere de majorare la 3.700 de lei”, a dezvăluit Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Intreprinderor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Bugetul am înţeles că se pune astăzi în transparenţă decizională, noi am cerut câteva lucruri, o cerere consistentă pentru mediul de afaceri şi am înţeles că este o creştere de 12% a bugetului privind IMM-urile. Nu am primit un răspuns foarte clar, dar credem şi sperăm şi o să fim atenţi la construcţia bugetului să existe sume pentru start-up-uri, pentru IMM-uri, pentru nivelul de garanţii pentru anul viitor, pentru că dacă vom discuta numai despre taxe şi impozite şi nu discutăm şi despre reconstrucţia şi de susţinerea mediului de afaceri nu cred că suntem într-un trend bun”, a adăugat acesta, conform spotmedia.ro.

Salariul minim brut este în prezent de 3.300 de lei.

×