Vă informăm că Registrul Comerțului își suspendă activitatea în perioada 16 iulie - 25 iulie. Toate cererile primite vor fi preluate si pregătite de catre echipa Organic Consulting si vor fi soluționate după data de 25 iulie.

Premierul României, despre măsurile fiscale: „Vrem să stimulăm munca cinstită”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit miercuri despre noile măsuri fiscale.

„Vrem să stimulăm munca cinstită şi să descurajăm portiţele de optimizare fiscală şi evaziune. Propunem o abordare echilibrată, cu patru componente”, a declarat Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de miercuri a Executivului, potrivit News.ro.

„Reducerea cheltuielilor statului este prima, urmată de creşterea colectării şi combaterea evaziunii fiscale. Iar elementele-cheie ale proiectului sunt legate de supraimpozitarea luxului, viciului şi profitului excesiv şi, extrem de important, de asigurarea echităţii fiscale între contribuabili”, a adăugat acesta.

Şeful Guvernului a mai spus că un instrument nou în reducerea fraudei şi a evaziunii fiscale va fi E-sigiliu, prin care va putea fi urmărită trasabilitatea mărfurilor şi o altă măsură va fi impozitate cu 70% sumele nejustificate de persoanele fizice.

Prim-ministrul a amintit că salariul minim pe economie va creşte de la 3.000 la 3.300 lei şi în construcţii, de la 4.000 lei la 4.500 lei. „Taxăm suplimentar profitul băncilor şi, mai ales, venim cu o nouă filozofie în cazul companiilor mari, care vor plăti un impozit de minim 1% din cifra de afaceri”, a mai precizat Ciolacu.

Totodată, șeful Executivului a oferit asigurări că nu va fi mărită cota generală de TVA de 19% şi va fi păstrată o cotă reduă de 5% la lemne, energie termică, cărţi, manuale şi evenimente culturale, respectiv cota de 9% la alimente şi medicamente.

×