Vă informăm că Registrul Comerțului își suspendă activitatea în perioada 16 iulie - 25 iulie. Toate cererile primite vor fi preluate si pregătite de catre echipa Organic Consulting si vor fi soluționate după data de 25 iulie.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a decis prelungirea perioadei de înscrieri în cadrul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora

Românii din Diaspora pot depune până la data de 03.10.2022, ora 20:00, proiecte pentru Start-Up Nation Diaspora!

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului prelungește perioada de depunere a proiectelor pentru granturi nerambursabile pentru Pilonul II Start-Up Nation Diaspora 2022.

„Avem peste 600 de firme înscrise în cadrul Start-Up Nation Diaspora, însă bugetul ne permite să finanțăm 1.000 de societăți. Am decis, astfel, prelungirea termenului de depunere a proiectelor pentru acest Pilon până la data de 03 octombrie, pentru că ne dorim ca un număr cât mai mare de români din diaspora, care vor să își înceapă o afacere în România, să poată avea șanse reale. Mult succes în continuare!”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Schema de ajutor Start-Up Nation 2022 a fost lansată la data de 19.07.2022, iar termenul limită de depunere a proiectelor este 01.09.2022. Astfel, statusul depunerilor de proiecte este următorul:

· În cadrul Pilonului I – Start-Up Nation România s-au înscris peste 12.700 de solicitanți;
· În cadrul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora s-au înscris peste 600 de solicitanți.

Având în vedere faptul că bugetul alocat Pilonului I a fost epuizat, aplicația de înscriere se va închide în cadrul zilei de astăzi, 01 septembrie a.c., la ora 20.00 conform procedurii de implementare inițiale.

În cazul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora, la această oră sunt transmise peste 600 de aplicații în platforma de înscriere, solicitări care nu acoperă bugetul alocat acestui Pilon, în valoare de 200 milioane lei.

Aplică cu ajutorul Organic Consulting la Start-Up Nation

Te putem ajuta să obții până la 200.000 de lei nerambursabili.

Ai o idee de afacere, dar n-ai o societate? Nicio problemă! Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi, iar de restul ne vom ocupa noi.

De la înființarea societății până la depunerea cererii de finanțare si, ulterior, a semnării acordului de finanțare.

O parte dintre persoanele care și-au înființat întreprinderi și care doresc să aplice la Pilonul II Diaspora au întâmpinat greutăți în obținerea documentelor care să ateste domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii.

Documentele care atestă calitatea de rezident în cel puțin ultimele 12 luni până la înscriere sunt prevăzute în Ordinul nr. 500/2016 privind documentele care atestă reşedinţa în străinătate publicat în Monitorul Oficial al României nr. 223 / 25 martie 2016.

Ținând cont de solicitările de a prelungi perioada de înscrieri la Pilonul II – Start-Up Nation Diaspora, venite din partea mediului de afaceri, și pentru a veni în sprijinul unui număr cât mai mare de întreprinderi înființate de cetățenii români din Diaspora, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a decis prelungirea perioadei de înscrieri în cadrul Pilonului II al schemei până la data de 03.10.2022, ora 20.00.

×