Locatie

Program

Luni - Vineri 9:00 - 17:30

Fonduri UE: „Cereri de finanțare” prin noul sistem electronic MySMIS2021

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene lansează modulul „Cereri de finanțare” al sistemului informatic MySMIS2021, sistemul unic de management al informației prin care vor fi accesate fondurile în valoare de 46 miliarde euro, alocate României prin Politica de Coeziune 2021-2027.

Începând de astăzi, prin intermediul noului modul al platformei dezvoltate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, Autoritățile de Management vor lansa apeluri pentru proiecte cu finanțare europeană, iar cei interesați vor putea depune digital toate documentele de accesare a acestora.

„Venim în întâmpinarea beneficiarilor atât prin lansarea acestui modul într-un timp scurt, cât și prin felul în care această funcționalitate a aplicației MySMIS2021 a fost gândită. Acest modul va facilita introducerea informațiilor de către solicitanți, fiind programat astfel încât să permită completarea de informații structurate și atașarea de documente aferente în secțiuni definite, făcând mai ușoară elaborarea și transmiterea cererilor de finanțare. Aceste facilități ale sistemului informatic MySMIS2021 și cele ce vizează interoperabilitatea cu alte sisteme informatice vor contribui la eficientizarea și accelerarea atragerii fondurilor europene alocate României. Reamintesc faptul că potențialii beneficiari au la dispoziție un buget de investiții de 46 miliarde euro, aproape dublu față de cel disponibil în ciclul financiar anterior. Și pentru această etapă de dezvoltare a MySMIS2021 doresc să le mulțumesc partenerilor implicați, în special dezvoltatorului sistemului informatic – Serviciului de Telecomunicații Speciale”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Utilizatorii sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+ vor avea la dispoziție un call-center de suport specializat, dezvoltat tehnic de către Serviciul de Telecomunicații Speciale și operat de către MIPE, la numărul unic de telefon 031.9268.

MySMIS2021/SMIS2021+ este o aplicație cu un nivel ridicat de sofisticare și flux 100% digital, elimină în totalitate documentele în format tipărit, reduce birocrația, asigură securitate ridicată și transparență în procesul de accesare a fondurilor europene. Prima funcționalitate importantă a aplicației a fost modulul „Autentificare și autorizare” disponibil din data de 16 mai 2023.

×