Vă informăm că Registrul Comerțului își suspendă activitatea în perioada 16 iulie - 25 iulie. Toate cererile primite vor fi preluate si pregătite de catre echipa Organic Consulting si vor fi soluționate după data de 25 iulie.

Femeia manager/antreprenor – Cum să obții până la 200.000 de lei nerambursabili

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat în consultare publică procedura de implementare a Programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM.

„Doar prin asigurarea egalității de tratament și de șanse între femei și bărbați putem să punem bazele unei societăți puternice, echitabile, incluzive și bogate în oportunități. Pornind de la acest deziderat, am publicat în transparență procedura programului dedicat doamnelor manager, care va sprijini înființarea și dezvoltarea firmelor conduse de dumnealor și va contribui, în egală măsură, la îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Conform proiectului de procedură, va fi implementată o schemă de ajutor minimis, prin intermediul căreia vor fi oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM. Cererile vor fi finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.

În perioada 2022-2027, se estimează acordarea un ajutor în valoare totală de 1.000.000.000 lei, unui număr aproximativ de 5.000 de beneficiare. Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 157.624.000 lei.

Procedura de implementare a Programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM:

Organic Consulting vă poate oferi îndrumare în procesul de accesare a fondurilor puse la dispoziție de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Nu ezitați să ne contactați la telefon 0756.722.001 sau e-mail: office@organic-consulting.ro.

×