Vă informăm că Registrul Comerțului își suspendă activitatea în perioada 16 iulie - 25 iulie. Toate cererile primite vor fi preluate si pregătite de catre echipa Organic Consulting si vor fi soluționate după data de 25 iulie.

Facturarea electronică, obligatorie de la 1 ianuarie 2024

România va pune în aplicare sistemul RO e-Factură generalizat de la 1 ianuarie 2024 pentru toate tranzacțiile realizate între firmele (persoane impozabile) stabilite în țara noastră.

Potrivit Deloitte Romania, CE a publicat vineri, 23 iunie 2023, o propunere prin care acordă României derogarea în vederea aplicării facturării electronice pentru toate tipurile de tranzacții realizate între firmele din România.

Sistemul rămâne opțional pentru nerezidenți, notează Hotnews.ro.

Operațional începând din 2022, sistemul este însă obligatoriu doar pentru facturile emise de companiile private în relațiile cu entitățile de stat (B2G), pentru cele aferente bunurilor cu risc fiscal și pentru agențiile de turism care emit facturi în baza tichetelor de vacanță.

Țara noastră a solicitat Comisiei Europene (CE), încă din ianuarie 2022, o derogare de la legislația comunitară de TVA pentru a extinde sistemul pentru toate operațiunile comerciale.

×